2021. június 28., hétfő

Spagetti sansevieria - hengeres anyósnyelv - Jelenlegi ára: 999 Ft


Spagetti sansevieria - hengeres anyósnyelv
Az ár 1 db gyökeres növényre értendő, mely 2-3 ágú, kb. 10-20 cm magas.
Kertbe, virágládába, erkélyre, teraszra, kőedénybe, cserépbe.
Szegélynövénynek, vegyes ágyba, virágládába, erkélyre.
Vágott virágnak is alkalmas.
További termékeim:    Csodaszepviragok termékei a TeszVesz-Vatera piacterén
Kérlek, nézd meg a többi aukciómat is, hátha találsz még valami hasznosat, így a postaköltségen tudsz spórolni.
Spagetti sansevieria - hengeres anyósnyelv
A hengeres anyósnyelv az agávé félék családjába tartozó növény, mely az utóbbi néhány évben igazán népszerű szobanövénnyé nőtte ki magát.
Külseje eltér a régebb óta népszerű anyósnyelv fajtáktól. Levelei nem lapítottak, hanem hengeresek, a végük felé egyre keskenyednek, hegyesednek.
A hengeres anyósnyelv helyéül, napos, világos vagy félárnyékos helyet is választhatunk.  Átlagos szobahőmérsékletű helyen érzi igazán jól magát, de a fűtött, száraz levegőjű szobában való tartást is jól bírja, ami télen sok szobanövény esetében problémát jelent.
A hengeres anyósnyelv az öntözés szempontjából is igen hálás növény,  vízigénye alacsony, elég csak mértékkel öntözni, a föld felszínét nyugodtan hagyhatjuk kiszáradni.  A felhasznált tápanyagok pótlásáról, elég csak a nyári időszakban gondoskodni,  ilyenkor 2-3 hetente tápoldatozzuk.
Ahogy korábban is említettük a hengeres anyósnyelv nagyon jól bírja a szárazabb levegőt is, ezért a páraigényesebb növényeknél megszokott párásítást, nyugodtad elhagyhatjuk az esetében.
Átültetés, szaporítás
Az átültetést évente érdemes elvégezni tavasszal, ilyenkor ültessük át lapos cserépbe, B típusú virágföldbe.  
A sarjakkal való szaporítást, a tavaszi átültetéskor célszerű elvégezni, ilyenkor könnyű hozzáférni a sarjakhoz, és csak egyszer kell megbolygatni a növényt.
A képek illusztrációk. A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.
Kérdezz nyugodtan, ha bármire kíváncsi vagy.
Köszönöm, hogy benéztél hozzám.

Jelenlegi ára: 999 Ft
Az aukció vége: 2021-06-29 08:20 .