2020. május 25., hétfő

Amin Samman - Történelem a pénzügyi időkben - Jelenlegi ára: 2 974 Ft


Kedves Érdeklődő!
Üdvözli Önt a lira. hu online könyváruház csapata.
Áruházunk közel 50 éve széles könyvválasztékkal áll a vevők rendelkezésére.
A megrendelt könyveket házhozszállítással veheti át. A szállítási díj 999 Ft, 10000 Ft felett pedig ingyenes Magyarország területén.
Minden könyvünk új, kiváló állapotú, azonban a folyamatosan változó készlet miatt előfordulhat, hogy a megrendelt könyv elfogyott áruházunk készletéből.
LEÍRÁS
1839659
Amin Samman
Történelem a pénzügyi időkben
A közgazdaságtannal foglalkozó kritikai gondolkodók hajlamosak a piaci társadalmak történelmét egymástól jól elkülöníthető szakaszok sorozataként értelmezni. A történelem effajta felfogása az idő kronologikus koncepcióján alapul, amelyben a jelen minden egyes pontja átsiklik a múltba, így adva át helyét a jövőnek. A kötet állítása szerint e lineáris gondolkodás azonban figyelmen kívül hagy valami különösen fontosat a jelenkori kapitalizmus dinamikájával kapcsolatosan.
Amin Samman, a City University of London adjunktusa a jelen könyvében a gazdaság és a globális pénzügyek működésében egy másfajta történelemszemlélet alkalmazási lehetőségére hívja fel a figyelmet. Amit általában történelemnek tekintünk, az ugyanis nem egy egyszerű lineáris fejlődési folyamat, és nem is csupán a történések feljegyzésének semleges nézőpontú eszköze, hanem egy, a lineáristól eltérő és reflexív folyamat, amelyben a múlt jelenléte rendkívül produktív szerepet tölt be. A szerző bemutatja, hogy ez a megközelítés hogyan segítheti a válság utáni korszak pénzügyi kapitalizmusának megértését, és egyben egy olyan történelemfilozófia kidolgozására és bevezetésére tesz javaslatot, amely illeszkedik korunk globális pénzügyeinek világába.
Szállítási és átvételi lehetőségek:
Házhozszállítás
A szállítási díj a rendelés értékétől függ: 5000 Ft alatt 799 Ft, 5001-10000 Ft között 599 Ft, 10000 Ft felett ingyenes az ország egész területén.
Köszönjük, hogy bennünket választott, reméljük, hogy a jövőben is megelégedésére szolgálunk.
Üdvözlettel:
A lira. hu csapata


Jelenlegi ára: 2 974 Ft
Az aukció vége: 2020-05-26 07:10 .