2016. október 29., szombat

eredeti FÉG vastag légpuska dugattyú tömítés - Jelenlegi ára: 6 600 Ft

A képeken látható vastag bőrből a FÉG által gyártott dugattyútömítés. Kompressziójáról, tarósságáról egyes felhasználók különböző fórumokon legendákat zengenek. Az igaz, hogy elnyűhetetlen , ha kellő módon előkezelve épitődik be.
A légfegyver kompressziója nem oldódik meg erősebb rugóra való cserével, a megoldás kulcsa ez a tömítés, ami gyengébb rugóval is olyan, mint Magyarország: Jobban teljesít!
Alkalmas az összes FÉG LG, LP, izs, Slavia dugattyúhoz is, csak a bőrt pozicionáló alátétet kell a kellő méretre leesztergálni
a vastag bőr miatt a légpuska is csendesebb üzeművé lesz-megszűnik a "csattogás", mert a vastag bőr jelentős mértékben tompitja  azt a zajt, amit a dugattyú gerjeszt a kompressziós ház végéhez csapódva.
A képeken szemléltetésre került egy mostanság  után gyártott légfegyver dugattyú bőrtömítés tartósságát bemutató foto, ami kb. 30 lövés leadása u tán szenvedte el ezt a fajta tönkremenést .. a magyarázat: A gyár 60 tonnás présgépeken szerszámba sajtolta a vastag bőrt, amit ha kettévágnánk , láthatnánk, hogy a fenék részen már csak 1, 8-2. 0 mm vastag, mivel a présgép ütokosának súlya alatt ekkorára tömörödött be!
és ez a tartósság kulcsa is! Ha ugyan ezt a sajtoló erőt közvetitenénk egy 2mm-es alapbőr terhére, az  a fenék részen csak 0, 3-03mm vastagságú lenne, és ez a 1/3-ad, 1/4-ed anyagvastagság 4x 4x hamarébb adja meg magát-elviekben, a vastag bőrhöz viszonyitva. Azért elviekben, mert a gyakorlat sajna, mást mutat, ahogy a képeken is látszik. Aztán: a mai "dugattyúbőr-gyártók" nem működtetnek 60 tonnás présgépet! Kézi erővel, ilyen-olyan menetes húzószerszámokban "sütögetik" a tömítéseiket-igaz, az itt látható termék árához viszonyitva 1/4-ed áron, de mint tudjuk már: olcsó bőrnek vékony a fenék része.
Valójában csak egysze r kell megvenni, mert 40-50 évig biztosan n! em kopik el.

Jelenlegi ára: 6 600 Ft
Az aukció vége: 2016-11-19 09:52 . eredeti FÉG vastag légpuska dugattyú tömítés - Jelenlegi ára: 6 600 Ft